Korona 5

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici testirano je 475 laboratorijskih uzoraka, a novi virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod jedne osobe u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta.Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.395 slučaja virusa , a preminulo je ukupno 110 kod kojih je potvrđen test na novi virus .

U Republici Srpskoj, od novog virusa , do sada se oporavilo ukupno 873 , a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 26.822 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih je 102, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 33, a u opštim bolnicama 69.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a Srpske hospitalizovano je 26 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 106.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom su 2.363 osobe, a nadzor je završen kod 32.845 .

Vezane objave