Penal drama, 100 i kusur minuta dosade i Hrvatska u četvrtfinalu Mundijala! Gde je čeka domaćin Rusija… I istorijska šansa da još jednom pobedom izjednači najveći uspeh u istoriji njenog fudbala napravljen pre 20 godina u Francuskoj. Ali i Rusi imaju istu šansu… Četvrtfinale kakvom se malo ko nadao.

ŠPANIJA – RUSIJA – rezultat 1:1

Ko je mogao da se nada da će Španci položiti oružje pred Rusijom? Malo je takvih… Posle penal ruleta Crvena furija je bačena na kolena… Mada vas taj trenutak i ne zanima pošto ste već posle 90 miunta cepali tikete. Počelo je savršeno, autogolom Ingaševiča, ali je Dzjuba u 41. minutu poravnao rezultat i od tog trenutka su Rusi uspeli da odbrane sve nalete.

HRVATSKA – DANSKA – rezultat 1:1

Španija nije prošla, Hrvatska jeste. Ipak, utisak je, iz kladilačkog ugla – isti! Ni jedan, ni drugi par nisu prošli, potšo su mečevi okončani nakon penala. Kako je počelo, pomislili smo da ćemo videti još jedan vatromet na Mundijalu. Kad ono – ćorak. Dva gola do četvrtog minuta i onda maltene mrtvilo, sve do jedanaesteraca koji su u suštini bili “hajlajt” ove utakmice…