U sjećanje na stradale pripadnike JNA u Miljevićima u Istočnom Sarajevu, održan je parastos i položeni su vijenci. I ove godine predstavnici Republike Srpske su ovaj zločin obeležili u Miljevcima, u Istočnom Sarajevu, da bi izbegli ponižavanje žrtava i njihovih potomaka od preživelih pripadnika bošnjačkih snaga, dok će pripadnici tih snaga, odnosno “Zelenih beretki” godišnjicu obeležiti na samom mestu događaja..

Zločin u Dobrovoljačkoj još nema sudski epilog jer je pravosuđe ostalo nemo i na ove dokaze i na primedbe srpske strane da je u Sarajevu tokom rata bilo 126 logora, kao i da je u tom gradu stradalo oko 3.200 civila srpske nacionalnosti.

Tim povodom Srpska koordinacija udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih sa prostora bivše Jugoslavije najoštrije je osudila ratni zločin počinjen u, kako navode, mučkom napadu i hladnokrvnom masakru nad nedužnim pripadnicima JNA, koji su se pema dogovoru Komande, predsednika tadašnje BIH, Alije Izetbegovića, tzv. Armije i komande Unprofora mirno povlačili iz Sarajeva.

“Najenergičnije zahtevamo od nadlženih organa i drugih nadležnih pravosudnih organa da se napkon kazne odgovorni za rane zločine počinjene u Dobrovoljačkoj, među kojima su Ejup Ganić, Haris Silajdžić, Hasan Efendić, Sefer Halilović, Jovan Divlja i mnogi drugi”, navodi se u saopštenju Srpske koordinacije.

Nepromenjen odnos prema zločinima nad Srbima, koji obeležava njihovo nepriznavanje pa čak i slavljenje, pored toga što je necivilizacijsko, neće doprineti suočavanju sa prošlošću a time ni miru u BiH., navodi se u saopštenju dostavljenom medijima, koji je potpisao predsednik Duško Čelić.

Vezane objave