Booking.com

Svečana akademija povodom Republike Srpske biće održana sutra u Banjaluci, dok će svečani defile biti upriličen u nedjelju 9. januara. Program proslave 30 postojanja Republike Srpske počeće sutra u 10.00 časova polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom Groblju ‘Sveti Pantelija’, saopšteno je iz Кabineta predsjednika Srpske.
Polaganje vijenaca na Trgu palih boraca NOR-a predviđeno je u 11.00 časova, a na Spomen kosturnici na Gradskom groblju u 12.00 časova. Tom prilikom biće položeno cvijeće i na grobnicu dvanaest banjalučkih beba.

Programom proslave predviđeno je da delegacija Republike Srpske sutra u 10.00 časova položi vijenac na srpskom vojničkom spomen-groblju Mali Zejtinlik na Sokocu, a u 12.00 časova na spomen-obilježje bivšem predsjedniku Republike Srpske Milanu Jeliću u Modriči.

Delegacija Кabineta predsjednika Republike Srpske sutra će u 12.00 časova položiti cvijeće na Spomenik banjalučkim bebama na banjalučkom Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima biće upriličena u 15.00 časova u Кulturnom centru “Banski dvor”, dok će svečana akademija povodom Republike Srpske biti održana u Sportskoj dvorani “Borik” sa početkom u 18.00 časova.

Svečani defile biće održan u Banjaluci u nedjelju, 9. januara sa početkom u 12.00 časova, dok će na platou ispred Palate Republike u 19.00 časova biti upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske.

Prema programu obilježavanja, veliki koncert povodom 30 postojanja Republike Srpske biće održan u Istočnom Sarajevu u nedjelju, 9. januara sa početkom u 19.30 časova.

Dan Republike Srpske biće obilježen u Brčko distriktu u ponedjeljak, 10. januara.

Tim povodom u 11.30 časova biće polaženi vijenci na Spomenik srpskim braniocima Brčkog, dok će svečana akademija biti održana u 12.15 časova.

Galerija Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske obilježava Dan Republike izložbom “Vječiti Dučić”, u saradnji sa Muzejom Hercegovine i Narodnom bibliotekom iz Trebinja, čime je započela i svoje izlagačke aktivnosti za 2022. godinu.

Vezane objave