Korona Karantin Federacija Sarajevo

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 316 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 38 u Republici Srpskoj.
Radi se o 15 muških i 23 ženske osobe, od kojih su 11 mlađe, 26 srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 12 je iz Doboja, sedam iz Кostajnice, po četiri iz Banjaluke, Zvornika i Ugljevika, tri iz Modriče i po jedna iz Prijedora, Кotor Varoša, Bratunca i Trebinja.

Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na otkrivenim mjestima lokalne transmisije virusa u ovim opštinama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.666 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 119 kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.149 . Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 32.079 .

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 80, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 25, a u opštim bolnicama 55.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 93.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom je 1.280 , a nadzor je završen kod 35.277 .

Vezane objave