Neophodna pomoć: Tužna priča Mijića

U maloj kući pored neasfaltiranog puta u selu Simići iznad Vlasenice živi teško oboljeli Dragan Mijić sa svojom nevjenčanom suprugom Radom Trišić i sedmomjesečnom kćerkom Draganom. Tumori na plućima su uznapredovali i sve slabije se kreće. Para nema ni za ljekove, ni za liječenje. “Prije godinu dana osjetio sam zdravstvene probleme”, priča 47-godišnji Dragan. Na pregledu su mi otkrivena dva tumora na plućima i sve mi je teže, oduzimaju mi se noge, imam vrtoglavice. Primanja nemamo, tu je i beba, a moram i da molim nekog da me poveze na preglede.U trošnoj kući ni struje, ni vode, ni para. Pomognu ponekad komšije ili daju nešto iz opštine, ali sve je to nedovoljno, jer bebi trebaju pelene, mlijeko, topla soba.

“Teško je”, kroz suze priča Rada, “toliko toga nam treba, a ništa nemamo. Pod propao, struju nam isključili, a muž bolestan.”Da teško žive potvrđuje i komšija Cvijan Mujić koji pomogne koliko može, ali apeluje i na ostale da mu se u tome pridruže, jer nakon što se razbolio, Dragan nije sposoban više da radi i zarađuje.

Rada i Dragan najviše bi se radovali da dobiju struju i da im neko pomogne da malo srede kuću i olakšaju njegovo lječenje.Radovaće se svakom pozivu i pomoći koja im stigne, jer vjeruju da dobri ljudi neće ostati ravnodušni na njihove probleme i skromne potrebe.

Broj telefona za pomoć: 066/ 527-433

Broj žiro-računa u KM: 5554 0000 2803 9026

Nova banka, Vlasenica (uplate vršiti na ime Rada Trišić)

Komentariši