Screenshot 2020 03 31 Prva 3 SluČaja Korone U Zvorniku Gradonačelnik Stevanović Branili Smo Granicu, A Dobili Smo Zaražene [...]
Booking.com

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović saopštio je da su otkriveni prvi pacijenti zaraženi COVID-19 virusom iz Zvornika i regije.

Kako je , zaraženi su na Institutu za srce u Tuzli.

“Nakon njihovog dolaska uradili smo testiranja. Prva tri su pozitivna na test. Branili smo granicu, a dobili smo zaražene iznutra”, je.

Jedan zaraženi je iz Zvornika, jedan iz Milića, jedan iz Šekovića.

“Opreznost moramo dići na maksimum, očekujemo još zaraženih, samo bez bespotrebne panike”, je Stevanović.Doktor Pero Pajkanović, infektolog u JZU Bolnica Zvornik, potvrdio je troje zaraženih. Sve tri osobe su srčani bolesnici koji su lečeni u Tuzli.

Prvi slučaj virusa korona u Zvorniku

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik održao je vanrednu konferecciju za medije i saopštio da je u Zvorniku registrovan prvi slučaj zaraze virusom . U pitanju je pacijent koji je liječen u tuzlanskom centru za srce “Medical institute Bayer”. Klinička slika pacijenta je srednje teška zbog prethodnih kardiovaskularnih problema i nalazi se u kućnoj saomizolaciji.

Publiée par Zoran Stevanović -Зоран Стевановић sur Mardi 31 mars 2020

“Najuži deo kriznog štaba se sastao i preduzeće se odmah mera. Zaraženi su zadovoljavajućeg kliničkog statusa. Drugi važan element je da se nađu kontakti ovih i već u toku narednih sati imaćemo adrese i uzeti briseve. Nakon tih rezultata preduzimaćemo mere”, je Pajkanović i dodao da je situacija ozbiljna, ali nema potrebe za panikom.

“Najvažnije su preventivne mere”, dodao je Pajkanović misleći na izbegavanje kontakata i održavanje higijene.

Kurir.rs/Zvornikdanas.com

Vezane objave