Zenica je u šoku nakon vijesti o tragičnoj smrti njihove 73-godišnje sugrađanke Esade Ahmetspahić, koja je, navodno, preminula usljed trovanja gljivama, saznaje avaz.

Zdravstveni problemi

Esada je konzumirala gljive, najvjerovatnije mliječnice, koje je, kako saznajemo, dobila od komšinice, nakon čega su se počeli javljati zdravstveni problemi.

Četiri trpjela je bolove te se javila na Odjel infektologije Kantonalne bolnice Zenica. Nažalost, i pored maksimalnih napora zeničkih ljekara, Esada je preminula.Doktorica Eldira Hadžić s Odjela za infektivne bolesti zeničke bolnice ističe da je pacijentica primljena oko podne, a preminula je prije ponoći. – Tokom dana je dehidrirala, uključena je neophodna terapija, ali uprkos našim naporima, pacijentica je, nažalost, preminula – kaže dr. Hadžić.

Ističe kako porodica nije odmah rekla da je preminula jela gljive. – Čudna je cijela situacija s obzirom na to da jedan obrok, u ovom slučaju gljive, obično jede više članova porodice. Ovdje je bilo drugačije. Imali smo više sličnih slučajeva, a u ovom sumnjamo da su gljive uzrokovale smrti – ističe ona.

Preminula u bolnici

Iako se u slučajevima kad pacijent izgubi bitku sa životom u bolnici, a nije u njoj boravio duže od 24 sata, radi obdukcija, porodica je odbila obdukciju.

Related posts