Booking.com

Mostarka Gordana Aničić danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevu dobila vrijedne poklone kao 800.000. putnica sarajevskog aerodroma u ovoj godini.

Aničić, koja je linijom kompanije Air Serbia krenula put Praga, dvije besplatne karte za željene destinacije i poklon-bon vrijedan 200 KM za Duty Free Shop uručili su Armin Kajmaković, direktor Međunarodnog aerodroma i Emir Dervišević, predstavnik prodaje Air Serbia u Sarajevu.

U obraćanju medijima Aničić je rekla kako uopće nije očekivala da će upravo ona biti 800.000. putnica sarajevskog aerodroma.

“Krenula sam na put u Prag i evo, igrom slučaja, postala sam sretni dobitnik, 800.000. putnik. Iskreno, nisam stigla ni pogledati šta sam dobila, znam da su dvije karte za neki put koji izaberem sa Air Serbia i poklon bon od 200 KM koji mogu iskoristiti na aerodromu. Super se osjećam, put je krenuo fenomenalno”, rekla je Aničić.

Direktor Međunarodnog aerodroma Kajmaković je rekao kako je podatak o 800.000 putnika na najvećem i najfrekventnijem aerodromu u značajan rekord te pokazatelj ogromnog uspjeha rasta u godini koja je na izmaku.

“Poenta je da smo u jednom konkuretnom regionalnom okuruženju u julu uspjeli opslužiti 22 posto više putnika nego u istom mjesecu prošle godine, a u augustu smo imali rekord više od 120.000 putnika, to je rekord u historiji ovog aerodroma. Naše prognoze i očekivanja se ostvaruju”, rekao je Kajmaković.

Podsjetio je kako je pred menadžmentom aerodroma u Sarajevu niz projekata poput rekonstrukcije piste, proširenje parking-pozicija za još tri velika aviona i izgradnja ekskluzivnog VIP salona.

“Svi znate kakvi su trendovi, veliki je broj VIP putnika, pogotovo u segmentu turista sa Bliskog istoka, naravno i potrebe visokih domaćih i međunarodnih delegacija. Pored toga, pred potpisom je ugovor sa Wizz Air-om o uvođenju linije -Budimpešta početkom naredne godine”, istakao je Kajmaković.

Predstavnik prodaje Air Serbia u Sarajevu Dervišević čestitao je upravi i uposlenicima sarajevskog aerodroma povodom jubileja.

“Drago nam je da je ovaj putnik izabran danas na letu Air Serbia. Upravo zato na sebe ćemo uzeti da damo prigodne poklone, dvije besplatne karte. Nadamo se da će milioniti putnik biti ubrzo”, rekao je Dervišević.

Vezane objave