Sedamnaest policijskih službenika uhapšeno je u policijskoj akciji “Dar 1” koja je provedena na području Kantona , Zeničko-dobojskog kantona i u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Preduzimaju se mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Јedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, koji se sumnjiče da su u posljednjih mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela koja s eodnoser na primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, naveli su iz Tužilaštva KS.

Po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, tako i na području Istočnog Sarajeva, i tom prilikom izuzeti su određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.
Jusko: Pravda svakoga stigne, nastavljamo se boriti protiv mita i korupcije

Mi želimo poslati jasnu i snažnu poruku da ćemo se boriti i konfrontirati sa svima koji se bave mitom i korupcijom i primanjem dara, ali u protivzakonitom smjeru, kao što je to urađeno , istakao je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko.

Kako je , uvijek se dešava da postoje pojedinci koji smatraju da su iznad zakona i koji misle da mogu raditi neke stvari mimo zakona.

, današnja akcija pokazuje da niko nije izostavljen od strane pravde i da ona svakoga stigne”, poručio je Jusko.

Dodao je da će MUP KS nastaviti raditi na borbi protiv mita i korupcije.

Related posts