Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA), 24/25.01.2019. godine nastavili su realizaciju aktivnosti u u borbi protiv organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, kojom prilikom su u Gradišci, zaustavili i izvršili pretres teretnog motornog vozila u je pronađeno 30 paketa sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Skank“, težine oko 350 kg.

Tom prilikom pronađeni su te privremeno oduzeti i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom “Organizovani kriminal” iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Dva vozača predmetnog teretnog motornog vozila lišeni su slobode i isti će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, a u zakonu određenom roku biti predati na dalje postupanje nadležnom tužiocu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Operativna akcija je izvedena po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uz pruženu pomoć Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine, Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Granične policije Bosne i Hercegovine.

Vezane objave