Policijski službenici Policijske uprave , u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Vozi oprezno- putuj bezbjedno“, sprovode preventivne aktivnosti na području šest opština koje su u nadležnosti .
S tim u vezi na području naše Uprave u toku mjeseca jula 2020. godine sprovodi se regionalna akcija „Brzina“ prilikom koje se vrši pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila uz korištenje radara „TRU CAM“ koji se koristi u automatskom modu.
U toku mjeseca jula i avgusta 2019. godine na području Policijske uprave Foča evidentirane su 73 saobraćajne nezgode , od kojih su 9 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima i to jedna sa teško povređenim licima, a 8 sa laške povređenim licima, dok je 64 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom.
Policijska uprava Foča apeluje svim vozačima da brzinu i kretanje vozila prilagode i stanju puta, te da se poštuje saobraćajna pravila i propise, a sve u cilju zaštite kako sebe tako i drugih učesnika u saobraćaju.

Related posts