Zaigralo je srce užičkim ljubiteljima fudbala. Grupa srpskih biznismena iz SAD predvođena Čačaninom Sašom Turovićem više je nego zainteresovana da preuzme brigu o Slobodi. Projekat deluje primamljivo, pa je i klupska Skupština dala zeleno svetlo za finalizaciju pregovora mada sve još zavisi od toga da li će Užičani uspeti da potencijalnim gazdama predoče tačan finansijski presek i ubede ih da se neće preko noći pojaviti nova dugovanja.

A ako sve bude kako treba, Sloboda će “oživeti”. I finansijski, a nadaju se Srbi iz Amerike i fudbalski. Pa u to ime danas iz Turovićeve kancelarije i informacija da je ideja da se dirigentska palica na Begluku poveri legendarnom Vladimiru Petroviću Pižonu!

Uverava se da su prvi kontakti već napravljeni i da je Pižon načelno dao pristanak, s tim da se još nije ušlo u ozbiljne pregovore.

Što se tiče finansija, Turović tvrdi da su srpski iseljenici “onako s nogu“ skupili 500.000 dolara, te da je od Džej-Pi Morgan Čejs banke, jedne od najjačih u SAD, dobio ponudu za kreditnu liniju u iznosu od čak 15.000.000. Ali sve naravno još čeka odgovor iz Slobode…
“Postavio sam im krajnje jednostavno pitanje koje glasi: ‘Koliko tačno iznosi dug Slobode i zatražio da potpisom garantuju to’. Evo, strpljivo sa mojim poslovnim prijateljima i ljudima koji bi svoj novac plasirali u rodni kraj, čekam da saznam ima li Sloboda konačnu cenu”, kaže Saša Turović.

Pišu: Đurđe Mečanin i Miloš Milić;
Foto: Star Sport.

Vezane objave