DOBOJ – Maloj Metohiji srećno rođenje i neka je sreća prati kroz život, žele donator i njegov zastupnik, napisao je anonimni dobrotvor u poklon čestitki u kojoj se nalazilo 2.000 KM, a koju je porodici Radovanović iz Kostajnice, kod Doboja, uručio njegov zastupnik Saša Živanović, direktor škole u Osječanima.

Metohija Radovanović je rođena 8. januara i četvrto je dijete roditelja Damjane (30) i Danijela (33), koji imaju još tri dječaka – Milorada, Zorana i Mihajla, đake sedmog, šestog i četvrtog razreda osnovne škole.

Njenim rođenjem i krštenjem Radovanovići su ispunili uslove za novčani dar koji svim parovima koji u toku ove godine u Zvorničko-tuzlanskoj eparhiji dobiju treće i četvrto dijete poklanja anonimni dobrotvor.

“Beba je dobro. Zdrava je i napredna, dobro smo. Beba je krštena na Bogojavljenje, baš smo htjeli da se krsti na taj dan. Kada smo saznali da nosim curicu, bilo nam je izrazito drago pošto imamo tri dječaka”, ispričala je Damjana za “Nezavisne” te dodala da nema posebnog razloga zašto su odlučili da djevojčici daju tako simbolično ime.

Pohvalila je svoje dječake, koji su, kaže, poslušni i pomažu joj da se izbori sa svim kućnim obavezama, a Mihajlo i Zoran koje smo zatekli kod kuće objasnili su koja su njihova zaduženja.

“Unosimo drva, usisavamo, sređujemo kuću, itd”, je Mihajlo, dok je njegov brat Zoran, koji je više angažovan oko sestre, dodao da je on uspavljuje kad mama nešto radi oko kuće.

Njihov brat Milorad je u vrijeme naše posjete bio u školi.

Glava porodice Danijel kaže da nije zaposlen, ali ističe da ko hoće da radi uvijek nađe posla, te zarađuje radeći svojim traktorom po selu. Kada mu se ukaže prilika, pomaže na građevini ili se otisne u inostranstvo.

Četvrto dijete je, kaže, bilo planirano, iako ni supruga ne radi.

“Malo je supruga oklijevala, ali je na kraju, uz dogovor, odlučila da opet rodi. Kad već ne možemo imati neko veće bogatstvo, makar imamo tu porodicu, djecu. To i jeste neko veliko bogatstvo”, iskren je Danijel.

Da anonimni donator dodjeljuje novčana sredstva bračnim parovima saznali su, kaže, na društvenim mrežama. U početku su mislili da je riječ o šali, tako da nije obraćao previše pažnje na to.

“Ipak je to velika svota da neko daruje”, navodi Danijel.

Metohija je prvo dijete u Zvorničko-tuzlanskoj eparhiji koje je dobilo novčani dar, a iako se roditelji masovno javljaju zastupnicima dobrotvora, mnogi od njih ne ispunjavaju uslove koje je postavio.

“Nama se dostavlja i kućna lista i krštenica iz crkve, tako da zasad nismo dobili validne dokumente. Dobili smo dosta pisama čiji pošiljaoci, nažalost, ne ispunjavaju uslove”, naveo je Saša Živanović, zastupnik anonimnog donatora.

Vezane objave