Pripadnici PU Trebinje i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske, nastavljajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog prometa i posjedovanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava pretresli su kuće i pomoćne objekte na dvije lokacije u Gacku i Bileći.Policija je u mjesnoj zajednici Borač, kod Gacka, pretresla kuće i pomoćne objekte koje koristi H.D. i oduzela 45 metaka različitog kalibra o čemu je izdala potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

Nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, protiv ovog lica biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U selu Orahovica, kod Bileće, nakon anonimne prijave pretresena je napuštena kuća u kojoj je pronađena jedna tromblonska kumulativna mina, dvije tromblonske trenutne mine, pet ručnih defanzivnih bombi i jedna improvizovana eksplozivna naprava.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju je naložio da se pronađena minsko-eksplozivna sredstva predaju Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske.

Related posts