Screenshot 2020 06 16 Renovirani Granični Prijelaz Vardište će Biti U Punoj Funkciji Od 22 Juna

Najveći broj putnika u cijeloj BiH prelazi granicu sa Crnom Gorom preko graničnog prelaza Zupci kod Trebinja, te je upućen apel putnicima da mogu koristiti i granični prelaz Klobuk, kako bi se smanjile gužve. Poručeno je ovo sa današnjeg sastanka gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića sa predstavnicima Granične policije BiH i Turističke organizacije Trebinje.

Ćurić je novinarima da nije dobro da se na graničnom prelazu Zupci čeka duže nego što je uobičajeno.

– Nastojaćemo da sugerišemo svima, pogotovo ljudima iz Trebinja koji putuju dnevno na more, ako postoji ta opcija da ne koriste granični prelaz Zupci, nego da idu na granični prelaz Klobuk – je Ćurić.

On je dodao da je u prethodnom periodu dogovoreno da integrisani granični prelaz bude na Zupcima kod Trebinja, te da je to u proceduri.– Mi predlažemo da se ljudi informišu putem sistema kamera na graničnim prelazima i da se procijeni kada je vrijeme kad se lakše prelazi granica. Dogovorili smo da se sugeriše ljudima da krenu sa validnom dokumentacijom, jer i to pravi probleme – je Ćurić.

Komandir Jedinice Granične policije Trebinje Nikola Drapić je novinarima da je za dane vikenda granični prelaz Zupci prešlo više od 7.000 putnika, te dodao da tehnički i ljudski kapaciteti postoje i koriste se maksimalno.

On je dodao da su procedure prelaska granice iste u BiH kao i u Crnoj Gori.

– Ako se čeka na ulazu u BiH pola sata, čeka se i na izlazu u Crnoj Gori isto toliko. Naš je interes da smanjimo gužve radi građana. Preporučujemo građanima da putuju predveče i noću kada nisu velike gužve – je Drapić.

On je apelovao da građani putuju preko graničnog prelaza Klobuk, a mogu koristiti i granični prelaz Krstac kod Gacka, te Deleuša kod Bileće.

Vezane objave