2427945 1610114377novavarostrudovosnegneprohodnofotorina4 Ff
Booking.com

Zbog snijega koji je juče padao i niskih jutarnjih temperatura saobraćaj se odvija otežano i usporeno, posebno na putevima u višim predjelima i preko planinskih prevoja, jer na kolovozima mjestimično ima zaostalog snijega i leda. Izdvajamo putne pravce: Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, Foča- preko prevoja Čemerno, Sarajevo-Rogatica preko Romanije, Sarajevo-Pale, Mrkonjić Grad-Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Novo Selo i Kola-Stričići-Čađavica. Zbog niskih jutarnjih temperatura, dolazi do formiranja poledice i na dionicama u nižim predjelima, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima. Dežurne ekipe preduzeća za čišćenje puteva su na terenu i dalje čiste i posipaju sve dionice gdje je to neophodno. Apelujemo na vozače da voze oprezno, i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.Na području Prijedora dodatne poteškoće pričinjava i magla, koja smanjuje vidljivost. Na putevima na kojima se izvode radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj i njeno poštovanje je obavezno.

Zbog odrona saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-I 1105 Mrakovica-Podgradci-Gradiška.

Na dijelu reg. puta R-459, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP nema dužih zadržavanja.

Noćas od ponoći građani BIH mogu prelaziti u Republiku Srbiju bez PCR testa.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Za ulazak u Crnu Goru iz BiH nije potreban “PCR” test.

POVODOM DANA VOZAČA I AUTOMEHANIČARA KOJI SE OBILJEŽAVA 15. JANUARA, AMS RS UPUĆUJE ČESTITKE!

Vezane objave