Sa raftingom na rijekama Tari i Drini, Foča je posljednjih godina jedna od popularnijih turističkih destinacija.Aktivni odmor prepoznali su i mnogi ulagači, poput Beograđanke Mirjane Vasić koja je kod Foče podigla Turističko-rekreativni centar. Osim turizma, obećava i više kulturnih sadržaja.

“Suza Evrope” – rijeka Tara za mnoge je zbog raftinga nezaboravno iskustvo i susret sa prirodnim ljepotama koje je okružuju. Oduševljen je bio Džon Hin iz Singapura.

– Impresioniran samo ovim mjestom. Lijepo izgleda, ima mnogo sadržaja koje posjetioci mogu da vide i uživaju u njima – je Hin.

Plahovita Tara i mirnija Drina, šetnje, rekreacija i obilasci prirodnih rijetkosti samo su dio sadržaja.

Za potrošenu energiju na raftingu snaga se krijepi oprobanim jelima i pićima ovog kraja. Zdrava, a daje snagu stara je receptura koja se priprema ispod sača.Aktivan odmor za nezaborav upotpunjen je kulturnim sadržajima. Pozorišna predstava “Savršeni kroj” uz popularne glumce Bodu Ninkovića i Dragana Petrovića. Predstava, povjetarac uz rijeku Drinu i beogradskim glumcima daje relaksirajuću formu.

Dvadeset pet bungalova sa 90 ležajeva na 18-om kilometru od Foče prema Šćepan Polju ulagače je koštalo oko 680 hiljada maraka. Јedan od planova je objediniti turizam i kulturu na istoj destinaciji.

Vasićeva ističe da planiraju da nedjeljno organizuju izvođenje pozorišne predstave, koncert muzičkih grupa, te slikarsku ili vajarsku izložbu, kao i književnu veče na otvorenom.

U fočanskom kraju turista je, osim na raftingu, sve više i u nacionalnom parku “Sutjeska” koji je ugledni svjetski časopis svrstao među deset svjetskih top destinacija.

Vezane objave