FOTO: VLADIMIR LOJANICA / RAS SRBIJA

Uzroci teške saobraćajne nesreće koja se juče ujutro dogodila na magistralnom putu kroz Sevojno, a u kojoj je stradala 35-godišnja S.Đ. iz Novog Sada, još uvijek se utvrđuju, a za sada drugih pretpostavki nema osim da je njen suprug N.Đ. zaspao za volanom prije nego što je njihov „reno senik“ podletio pod autobus. Vozač autobusa je primetivši da mu putnički automobil ulazi u traku i ide pravo na njega pokušao da izmanevriše, ode što više desno i izbjegne sudar, ali nije vrijedilo – rečeno nam je u „Bečej prevozu“, firmi koja u Užicu vrši uslugu prevoza na gradskim i prigradskim linijama.S.Đ. je bila živa kada je na lice mjesta pristigla hitna pomoć koja ju je prevezla u užičku bolnicu, dok je njen suprug izvađen iz smrskanog automobila uz asistenciju vatrogasaca koji su morali da seku olupinu, piše Blic.

Na licu mjesta do kasnih jutarnjih sati ostali su djelovi automobila koji su se razletili pored magistrale i koji svjedoče o teškoj nesreći. Na ovom djelu puta nisu primjetni tragovi kočenja što još više upućuje da je N.Đ. savladao umor i da je zaspao tokom vožnje. Tragovi točkova na livadi pored puta upućuju da je iza „senika“ putovalo još jedno vozilo čiji je vozač u trenutku sudara koji mu se odigrao pred očima naglo skrenuo preko proširenja da bi izbegao lančani udes.

O silini udara u autobus svjedoči i olupina putničkog automobila koje je dopremljeno na poligonom AMSS u Užicu. Predji dio „senika“, naročito sa leve strane, je bukvalno zgužvan kao konzerva i pravo je čudo da je vozač uopšte odavde izvučen živ.

Vezane objave