Booking.com

Puštanje u rad deonice autoputa Preljina-Požega očekuje se 2020. godine, uporedo sa otvaranjem trase Obrenovac -Surčin – je načelnik Moravičkog okruga, Slobodan Jolović.- Trasa autoputa je definisana prostornim planom Srbije: Beograd, Požega, Ivanjica, Golija, Sjenica, Boljari, sa krakom prema Užicu i Republici Srpskoj. Čekamo samo da se stvore uslovi za radove na delu Preljina – Požega. Stav Moravičkog upravnog okruga bio je i pre nego sam ja postao načelnik, a zastupamo ga i sada, da trasa ide preko Ivanjice. Svi smo saglasni da odmah treba nastaviti sa radovima na deonici Preljina – Požega, traže se sredstva i mislim da će taj problem biti rešen u rokovima kada se bude rešavao i deo Obrenovac – Surčin – je Jolović.

Trasu budućeg autoputa od Požege do sa Crnom Gorom u mestu Boljare, Republička reviziona komisija i nadležne institucije utvrdili su 2008. godine. Tada je odabrana trasa “Istok 1”, dužine 106,8 kilometara, koja od Požege, preko Arilja, Ivanjice i Peštera spaja Srbiju sa Crnom Gorom.

U Ministarstvu saobraćaja i građevine kažu da je ova trasa odabrana jer se očekuje da autoput ekonomski oživi ovaj deo Srbije. Trasa preko Ivanjice i Peštera kraća je za 50 kilometara i jeftinija za pola milijarde evra. Lobiranja da autoput ide preko Užica i Zlatibora očigledno neće dati efekat- objašnjavaju u lokalnoj samoupravi.

Vezane objave