Vozači su ranije danas pozvani i na dodatan oprez jer se saobraćaj iz pravca Užica ka Zlatiboru na pojedinim deonicama odvija otežano.Tokom večernjih sati na naplatnoj rampi u Preljini na auto-putu Miloš Veliki došlo je do kolapsa u saobraćaju, a formirana je kilometarska kolona vozila iz pravca Beograda ka Užicu. Pojedini vozači skoro pola sata čekaju da nastave svoj put.”Ovo je zaista kolaps, očekivali smo gužve ali ne baš u ovolikoj meri. Definitivno je da sve dok se ne produži deonica autoputa treba da budemo spremni da će nam put oko Čačka potrajati skoro kao put od Beograda do Preljine. Nakon što izađemo sa naplatne rampe, kolaps je često i na obilaznici. Tek nakon što se prođe Ovčar Banja možemo da se nadamo normalnoj vožnji”, rekao je Nenad Simić iz Beograda.

Kraj muka kako za vozače, tako i za meštane Preljine očekuje se da završetkom deonice autoputa od Preljine do Požege koja se očekuje u narednom periodu. Vozači su ranije danas pozvani i na dodatan oprez jer se saobraćaj iz pravca Užica ka Zlatiboru na pojedinim deonicama odvija otežano.”Registrovana je pojava nekoliko manjih odrona i zato apelujemo na vozače da prilagode svoju vožnju kako ne bi došlo do incidenata u saobraćaju, naročito kad je pojačan intenzitet vozila i gužve su na kolovozu”, kažu u JP Putevi Užice.

Kilometarske kolone vozila ne bi trebalo da čude jer su skoro svi smeštajni kapaciteti na planinama Zapadne Srbije već puni i traži se mesto više.

(MONDO/Rina)