W873
Booking.com

Štab za vanredne situacije grada Banja Luka na današnjoj sjednici razmatrio je aktuelnu situaciju vezanu za koronavirus i mjere koje će se tim povodom preduzeti.

Svi ugostiteljski objekti u Banjoj Luci bit će zatvoreni do ponedjeljka 23. marta, rekao je na pres-konferenciji gradonačelnik Igor Radojičić.

Kako je objasnio, u Banjoj Luci je trenutno pod nadzorom 750 koje su na jedan ili drugi bile u kontaktu sa zaraženim osobama u ovom gradu.

Pored ugostiteljskih objekata, sve tgovine, osim onih sa osnovnom robom potrebnom za život, zatvaraju se do 23. marta. Također, sve uslužne djelatnosti, osim taksi službe zatvaraju se do 23. marta.

– Potrebno je označiti rastojanje između kupaca od jedan metar, za šta su odgovorne trgovine – naveo je Radojičić i dodao da će apoteke raditi bez promjene promjene radnog vremena sa obezbjeđenim rastojanjem.

Naveo je da će Gradska uprava uputiti dio zaposlenih na rad od kuće, dok će u drugim gradskim ustanovama i preduzećima biti organizovan minimalan proces rada.

– Dom zdravlja ulazi u poseban režim rada zbog aktuelne situacije – naglasio je Radojičić.

Javne kuhinje mogu raditi “preko šaltera” uz maksimalne mjere higijene. Hoteli, hosteli i objekti za smještaj mogu pružati , ali samo za goste svojih objekata.

Vezane objave