Odbojkašice Srbije, nove svetske prvakinje, stigle su ove večeri u Beograd letom iz Tokija preko Moskve oko 21.30, a tamo su ih dočekali brojne novinarske ekipe, porodice i stotine navijača koji su želeli da im čestitaju na velikom uspehu.

Naše zlatne devojke su u subotu u Japanu pobedile Italiju posle pet setova (3:2), a na aerodromu “Nikola Tesla” dočekane su počasnim pozdravom – “vodenim lukom”.Zoran Terzić, selektor naše reprezentacije od 2002. godine, doneo je još jednu veliku medalju s našim odbojkašicama – posle dva evropska zlata, sija se i svetsko!

“Čudan osećaj, drugačije nego ranije!”, rekao je Terzić novinarima na aerodromu.

“Bio je to san koji je teško ostvariv, ali kada je postao java – više nikom ništa nije jasno! Cele pripreme smo išli s polušalom ‘ovako se sprema svetski šampion’ i u podsvesti smo želeli i mislili da možemo to. Posle sedam pobeda na Svetskom prvenstvu i drugi su videli da smo među glavnim favoritima i nisu pogrešili”.Odbojkašice su odgovarale na pitanja medija, ali je bilo jasno koliko su umorne od puta i na njima se videlo da još uvek nisu potpuno svesne kakav su uspeh napravile!

Takve stvari obično “dolaze kasnije” čak i kada ste najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković – ujedno i MVP čitavog turnira koja se posebno zahvalila navijačima.”Ne mogu da nađem reči kako se osećam. Sigurno da sam presrećna na sve nas i ovaj istorijski uspeh. Presudilo je… Ne znam šta da kažem. Možda to što smo se držale zajedno i kada je bilo teških trenutaka. Bilo je stresno, naravno, hvala svima na podršci!”, kazao je naša Tijana na dočeku na aerodromu.

Svečani doček će im biti organizovan ispred Starog dvora u Beogradu u ponedeljak.

Od 18 časova biće priređen muzički program u čast svetskih šampionki, a onda će od 19 sati one izaći na balkon Skupštine grada.

Nadamo se da će i tamo biti velika podrška navijača – zaslužile su!