Na Novom Beogradu ubijen je poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović, dok je njegov sin u pucnjavi ranjen i prema posljednjim informacijama, on nije životno ugrožen. Njegov 26-godišnji sin ranjen je u predijelu desne ruke, a policija intenzivno traga za osobom koja je počinila zločin, saopštio je načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

“Odmah po prijavi događaja na lice mesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji trenutno obavljaju uviđaj, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem. Pripadnici MUP-a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen”, naveo je Kovačević.

Ognjanović je bio u pravnom timu Luke Bojovića, jedan od branilaca Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, Mire Marković, a bio je i branilac Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubistva Brisa Tatona.

Bio je jedan od najmoćnijih srpskih advokata, a zvali su ga i ”đavolji advokat”.

Policija je odmah poslije pucnjave počela potjeru za napadačima, te je proglašena akcija “Vihor” tokom koje se zaustavljaju i pretresaju sva sumnjiva vozila i prolaznici.

Uviđaj je u toku.

(BN/Agencije)