će i ove godine svečano obeležiti Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, a i ovog 9. maja, četrvrti put zaredom, biće organizovana šetnja “Besmrtni puk”, a i veliki koncert istaknutih ruskih i srpskih umetnika i ansambala, saopštili su organizatori

Kako se navodi u saopštenju UO Fondacije “Besmrtni puk”, gosti manifestacije biće i visoki ruski zvaničnici Konstantnin Kosačov i Valerij Rjazanski, predsednici odbora za spoljnu i socijalnu politiku Saveta Federacije Rusije.

Svečani marš “Besmrtnog puka” počeće u 17.00 ispred Spomen parka oslobodiocima Beograda i kretaće se ulicama Ruzveltovom i Bulevarom kralja Aleksandra do Skupštine grada Beograda, ispred koje će u 17.30 biti održan svečani koncert, koji organizuje Ruski dom uz podršku Grada Beograda i Vlade Grada Moskve.

Na koncertu će nastupiti Nadežda Krigina, narodna umetnica Rusije, Jan Osin, zaslužni umetnik Rusije, Ivan Bosiljčić, državni akademski ansambl “Rusija – Ljudmila Zikina”, orkestar Moskovskog kadetskog muzičkog korpusa, Kulturno umetničko društvo LOLA iz Beograda i drugi.

Nakon svečanog koncerta, na platou ispred Skupštine Grada Beograda za građane glavnog grada, ali i cele koji će tog biti u Beogradu, biće priređena besplatna projekcija na otvorenom ruskog filma “Balkanska međa” u kome glavnu ulogu igra srpski glumac Miloš Biković.

Organizatori manifestacije pozivaju učesnike akcije “Besmrtni puk” da ponesu fotografije svojih rođaka koji su učestvovali u odbrani u Prvom svetskom ratu, borili se protiv fašističke okupacije Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, fotografije onih koji su se devedesetih borili u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i onih koji su branili Jugoslaviju od NATO agresije 1999. godine.

Šetnja Besmrtnog puka, u čijoj organizaciji učestvuje više srpskih i ruskih organizacija, uz podršku Grada Beograda, biće održana bez ikakvih političkih obeležja i simbola i imaće isklučivo rodoljubivi i moralni karakter, ističu organizatori.

Vezane objave