Policijski službenici Policijske uprave su u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Trebinje i Policijske uprave Istočno Sarajevo, od 30.06.2017. godine do 02.07.2017. godine vršili obezbjeđenje 4. „OK Festa“ koji je organizovan na Tjentištu, opština Foča.

Policijska uprava je bila na visina zadatka što se tiče obezbjeđenja četvrtog po redu „OK Festa“ na je bilo pristutno oko 30.000 posjetilaca za sva tri dana održavanja manifestacije. Ovo je najmasovniji skup koji se održava na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Foča, a koji je međunarodnog karaktera.

U okviru aktivnosti obezbjeđenja javnog skupa, policijski službenici su u 20 navrata izvršili zapljenu više vrsta opojnih droga (marihuana, spid, ekstazi i MDMA-sintetička droga), a sve uz saradnju sa pripadnicima Agencije za fizičko-tehničko obezbjeđenje lica i imovine „ALPHA SECURITY“. U većini slučajeva se radilo o prekršajima po Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga, dok u jednom slučaju osnov sumnje da se radi o krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“. Obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da policijski službenici preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

Ovom prilikom bismo zahvalili organizatoru događaja Ferijalnom savezu Republike Srpske i Nacionalnom parku „Sutjeska“ na saradnji i poštovanju svih bezbjednosnih principa što je dovelo do toga da je navedeni skup prošao mirno i bez incidenata.

Vezane objave