Korona 5

U protekla 24 časa u BiH registrovano je čak 1534 novozaražene osoba, a njih 20 je preminulo. Od toga, u Republici Srpskoj je 625 novih slučajeva infekcije i pet mrtvih. Federacija BiH danas bilježi 909 novozaraženih i 15 preminulih. U Brčko Distriktu potvrđen je 21 novi slučaj, edna osoba preminula.

Od ukupno 625 zaražene osobe – 330 je muških i 295 ženskih osoba od kojih je 137 mlađe, 401 srednje i 87 starije životne dobi.

U Banjaluci zaražene još 172 osobe. Alarmantno i u Bijeljini. Zabilježene rekordne 92 infekcije. Među zaraženima i sekretarica gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

Teška situacija i u ostalim lokalnim zajednicama.

Još 33 zaražena iz Gradiške i Zvornika, 30 iz Laktaša, 25 iz Srpca, 22 iz Foče, po 21 iz Кozarske Dubice i Teslića, 20 iz Pala, 17 iz Doboja, po 14 iz Novog Grada i Prnjavora, 13 iz Ugljevika, po 11 iz Dervente i Sokoca i osam iz Han Pijeska.

Sedam osoba je iz Bileće, po pet osoba iz Vlasenice, Кneževa i Šamca, po četiri iz Bratunca, Milića i Čelinca, po tri iz Berkovića, Кotor Varoša, Lopara, Mrkonjić Grada, Ribnika i Šekovića, po dvije iz Кostajnice, Modriče, Prijedora, Rogatice i Čajniča i po jedna iz Broda, Jezera, Novog Goražda, Petrova, Rudog i Stanara.

“Epidemiološka situacija se iz dana u dan pogoršava. Institut i laboratorije su povaćali broj testiranja”, rekao je Zeljković na konferenciji za novinare.

On je rekao da će biti formulisan testiranja u lokalnim zajednicama gdje kapaciteti nisu takvi da je moguće sva lica testirati i pregledati isti dan, odnosno da će lica sa lakšom kliničkom slikom ostajati kući i biti u izolaciji i pratiće se njihovo zdravstveno stanje.

Zeljković je još jednom apelovao da su u ovakvoj situaciji najbolja zaštita maska i fizička distanca.

U Brčko Distriktu nakon testiranja potvrđen je 21 novi slučaj korona virusa dok je u isto vrijeme jedna osoba preminula.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1720 uzoraka, od kojih je 909 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 15 novih smrtnih ishoda.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 724, i to 481 i 243 žene.

BN

Vezane objave