Biračka u Doboju, Trebinju, Ribniku, Bosanskom Grahovu, Bosanskom Petrovcu, Bužimu, Domaljevcu-Šamcu, Drvaru i Kaknju, na kojima su građani danas na prevremenim izborima birali gradonačelnike i načelnike, zatvorena su u 19 časova.

Na osnovu prebrojanih 100 odsto glasova kandidat SNSD-a Mirko Ćurić proglasio je pobedu u Trebinju. Ćurić je osvojio 68 odsto glasova, a kandidat koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” Saša Borjan 32 odsto, rečeno je u Gradskom odboru SNSD-a. Za Ćurića je glasalo 9.728, a za Borjana 4.511 birač.

Ćurić je zahvalio svim glasačima na podršci koju je dobio, ističući da je ovo dokaz da se u protekle dve i po godine u Trebinju dobro radilo.

Ćurić je istakao da će gradska vlast u Trebinju u narednom periodu realizovati sve započete projekte i početi nove. Ćurićev protivkandidat iz koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” Saša Borjan za sada nije davao izjave za medije.

Nakon preborojanih 50 odsto glasova, nezavisni kandidat za gradonačelnika Doboja Boris Јerinić proglasio je pobedu. Iz izbornog štaba “Zajedno za Doboj” saopšteno je da Јerinić vodi sa 18.000 glasova u odnosu na kandidata SDS-a Nebojšu Šainovića.

Kurir.rs/RTRS

Vezane objave