Mladić Radiša K., starosti oko 20 godina iz Trbušana kod Čačka, pokušao je večeras samoubistvo paljenjem benzinom.

Bivši radnik je prema riječima očevidaca, ispred ulaza u privatno pekarsko preduzeće u Čačku popio određenu količinu benzina a zatim je ušao u krug fabrike gdje je sjeo na pločnik ispred ulaza u garderobu, polio se ostatkom, dok je istovremeno u ruci držao upaljač.

Policijska patrola pokušala je da ga spriječi u toj namjeri, a za to vrijeme stigli su i mladićevi roditelji koji su ga molili da ne čini tako nešto, međutim on je u jednom trenutku upalio upaljač i zapalio se.

Policajci i okupljeni radnici brzo su intervenisali s protivpožarnim aparatima i ugasili plamen. Policajac Boris B. tom prilikom je zadobio opekotine, jer ga je tokom intervencije zahvatio plamen. Ekipa hitne pomoći je mladića s teškim tjelesnim povredama prevezla u čačansku bolnicu.

“Mladić je primljen u jedinicu intenzivnog lečenja s teškim opekotinama i u opštem lošem stanju. U toku je njegovo zbrinjavanje, s pacijentom je plastični hirurg”, kazala je za Glas zapadne Srbije doktorka Biljana Kočović, portparolka čačanske bolnice.