Image001
Booking.com

Ambasada Sjedinjenih Država u suradnji sa Humanity in Action Bosna i Hercegovina i američkom organizacijom Prismatik, poziva mlade lidere u dobi od 18 do 30 da se prijave za učešće u trodnevnoj intenzivnoj radionici u Sarajevu gđe će priliku da unaprijede svoje vještine liderstva. Cilj je potaknuti talentovane mlade vođe u lokalnim zajednicama, udružiti se s njima i podržati njihovu kreativnost u pokretanju vizije održivih zajednica. BOLD Akcija je početak pokreta za bolju budućnost BiH.

Ko?
Izabraće se do 30 mladih učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine, u dobi od 18 do 30 godina.

Šta?

· Kandidati bi trebali utvrditi na koji bi način najviše željeli postići promjenu u svojoj zajednici i kako najbolje dati svoj doprinos.

· Izabrani podnositelji prijava će se podijeliti u šest izazovnih područja: obrazovanje, zapošljavanje, okoliš, kultura i sport, mediji i komunikacija i lokalna uprava.

· Tri treninga pomoći će im da osmisle najbolji i najinovativniji odgovor na izazovno područje.

· Kao vrhunac radionice grupe će izložiti svoja rješenja i nadmetati se za financijsku i mentorsku pomoć Ambasade SAD-a u implementaciji svoje ideje.

Kada?

Prijave do 14. oktobra 2019. do ponoći

Radionica koja će se održati od 16. do 18. novembra 2019. godine.

Gdje?

Napomena: Kad pošaljete svoje odgovore, nećete se moći vratiti i pregledati aplikaciju. Molimo pročitajte prijavu prije prijave!

Za više informacija možete kontaktirati Selmu Memagić, projektu koordinatoricu na
[email protected] i link za prijavu pronađite ovdje: http://www.prismaticmovement.org/bold

Vezane objave