Booking.com

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku Boračkoj organizaciji Republike Srpske povodom Krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske.“Povodom Krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdana, svim borcima Republike Srpske i porodicama poginulih i nestalih boraca upućujem srdačne čestitke. Na ovaj dan s dubokim poštovanjem i pijetetom prisjećamo se palih boraca Republike Srpske koji su, vođeni časnim i plemenitim ciljevima, dali svoje živote kako bi mi danas živjeli u miru i slobodi.

Proslava krsne slave u tradiciji srpskog pravoslavnog naroda sazdana je od najčistijih osjećanja kojom se šalju poruke neprolaznih vrijednosti posvećene miru, slobodi i zajedništvu.

Uzvišenu simboliku ovog velikog hrišćanskog praznika, koja podrazumijeva i odanost svom rodu i vjeri, baštini i Boračka organizacija kroz njegovanje i čuvanje tekovina Vojske i boraca Republike Srpske u proteklom otadžbinskom ratu“, navedeno je u čestitiki predsjednika Republike Srpske.

Čubrilović: Borci dali odlučujući dopinos u stvaranju Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim borcima i oficirima Vojske Republike Srpske i rukovodstvu Boračke organizacije Republike Srpske u svoje lično ime i u ime Narodne skupštine Krsnu slavu Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdan u želji da je proslave na dostojanstven .

“Borci Republike Srpske dali su odlučujući doprinos u stvaranju Republike, borbi za slobodu i odbranu srpskog naroda u građanskom ratu u BiH. Institucije i Republike Srpske zbog toga borcima, pripadnicima Vojske Republike Srpske duguju vječnu zahvalnost i poštovanje“, naglasio je predsjednik Narodne skupštine.

Čubrilović je naglasio da će Narodna skupština Republike Srpske, donošenjem zakonskih akata, nastaviće da reguliše sva pitanja koja se tiču boračke populacije, na najbolji mogući .

“Svjesni smo da cijela zajednica i sve institucije Republike Srpske moraju da ulože dodatni napor da se riješe teška pitanja sa kojima i danas žive borci Republike Srpske, kao što su: zapošljavanje demobilisanih boraca, njihovih porodica, te stambeno zbrinjavanje, izgradnja spomen-obilježja i slično. Ali iznad svega toga zadatak koji imamo jeste da pokažemo i dokažemo da su borci Republike Srpske časni vojnici koji su branili svoje porodice i imovinu. U nadi da ćemo zajedno uspjeti da rješimo sve probleme i prepreke koje su pred nama, još jednom Vam želim srećnu Krsnu slavu“, napisao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske u čestitki upućenoj BORS-u.

Cvijanović: Nemjerljiva uloga boraca u stvaranju i očuvanju Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da su uloga i značaj koju su borci imali u stvaranju i očuvanju Republike Srpske nemjerljivi i zbog toga im Srpske duguju vječnu zahvalnost i poštovanje.
“Njihova žrtva sve nas obavezuje da čuvamo i jačamo Republiku Srpsku, a porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima pružimo svu moguću pomoć i podršku”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je čestitala danas borcima i porodicama poginulih i nestalih boraca, te predsjedniku Boračke organizacije Srpske Milomiru Savčiću Krsnu slavu Boračke organizacije – Mitrovdan.

Vlada Srpske, dodala je ona, stoji iza svake porodice, borca, ratnog-vojnog invalida i, uprkos izazovima sa kojima se susreće, čvrsto je opredijeljena da u saradnji sa Boračkom organizacijom nastavi da se angažuje na rješavanju problema boračke populacije i njihovog položaja u društvu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

“Očuvanje Republike Srpske i zaštita prava svih kategorija stanovništva koje su učestvovale u stvaranju Srpske ostaje trajna obaveza i opredjeljenje institucija”, navela je premijer Srpske.

Vezane objave