U poslednjem izdanju magazina Rumijah koji je pod kontrolom ISIS simpatizeri ove terorističke organizacije pozvani su da napadnu ciljeve u BiH, a posebno islamsku organizaciju i njihove kancelarije.- Napadajte islamske organizacije i kancelarije. Napadajte ih na Alahovom putu- navedeno je između ostalog u tekstu uz fotografije reisu-l- uleme IZ BiH, Huseina Kavazovića i njegovog zamenika, Huseina Smajića.

– Napadnite ih, ubijajte ih prigušivačima, pa to je uistinu divno delo – piše Rumijah.

Poruka koja je upućena direktno BiH usledila je mesec nakon što je Rumijah uputila poruke namenjene Srbima i Hrvatima na Balkanu u kojima su naveli da se vraćaju.

– Mi sa vama imamo jako dug nerešen račun koji ćete platiti svojom krvlju – navodilo se u poruci ISIS koja je u junu upućena srpskom narodu.

Stručnjak za bezbednost, Darko Trifunović, ističe da je Balkan uvek bio na meti ISIS i da je samo pitanje vremena kada će napasti.

– Balkan je do sada bio odskočna daska za terorističke aktivnosti širom sveta, a kada smo zapad u proteklih 20 upozoravali na sve to, oni su nas nazivali islamofobima. Nisu to ni Islamska država, ni Al Kaida, već muslimansko bratstvo. Sve dok ih zapad ne bude nazvao pravim imenom, ne možemo ni očekivati da će se nešto pozitivno dogoditi kada je u pitanju borba protiv teorista- objasnio je Trifunović.

Vezane objave