Ševala (79) i Jusuf Bukovica (85) iz Goražda, roditelji Emira Bukovice, pevača, kompozitora i gitariste benda „Emir & Frozen Camels”, danas slave 60 godina braka.Ovaj veseli par s radošću govori o svojim počecima, kao i o tajnama uspešnog i srećnog braka.

– Mladi smo se upoznali. Radili smo u kancelariji, u glavnom knjigovodstvu. Raja, kada je dolazila, govorila nam je: „Uuu, kako ste lepi, mladi”, kao da su naslućivali. Jednog dana, Jusuf mi je izjavio ljubav. Iznenadila sam se i uplašila, nisam mogla verovati. I tako je bilo jedno izvesno vreme, a posle je sve došlo na svoje – započinje Ševala priču sa setom u glasu.

Otkrila je da su voleli raditi zajedno te provoditi vreme s prijateljima i često putovati. To ih je u svakom smislu ispunjavalo. Istakla je da je brak bio divan, da je bilo više lepog nego ružnog te da dođu nekad i teška vremena, ali kada ljubav prevladava, sve je bolje, piše Avaz.

– Ne osećam nikakve promene u odnosu na ranije, naprotiv, sada smo još više vezani, jedno drugom potrebniji nego ranije. Kada bih se opet udavala, sve bih isto odabrala – odlučno je kazala Ševala.

Dodala je da je Jusuf, za 50. godišnjicu braka, zlatni pir, što bi rekli, pripremio iznenađenje i odveo je na isto bračno putovanje na koje su išli davne 1957. godine.

Tada je zapisao i neke poruke i scene iz njihovog zajedničkog života, da ih ne žale kada ih više ne bude bilo, već da ih se sećaju po tome što su zajedno doživljavali.

Jusuf, potvrđujući sve što je njegova supruga rekla, kroz smeh je ispričao da Ševala uvek govori da je on glava kuće, ali da je ona, ipak, vrat koji okreće glavu na koju hoće stranu.

– Zadovoljan sam i osećam se srećnim. Druga je što smo oboje svesni da godine čine svoje, da ograničavaju kretanje. Sad je u blizini kafana, u šetnju i na sladoled uvek možemo otići – zaključio je Jusuf.

Jedina tajna

Ševala je otkrila da je jedina tajna za dugovečan brak vremena za svog supružnika.

– Stvarno mnogo strpljenja, tolerancije, uzajamnog poverenja i poštovanja, a kada ima ljubavi, sve se prevazilazi. Sve se može kada se usklade odnosi – poručila je Ševala mladima.

Vezane objave