873x400

O ulaganjima u turizam u bratunačkoj općini s puno optimizma govori se svake godine, ali se samo ulaže u Rajsku plažu, dok ostale turističke destinacije zjape i zarastaju u korov. Takav je slučaj s motelom na lijevoj obali rijeke Drine kod Ljubovijskog mosta i hotelom „Fontana“ u centru grada.
Imovinski spor

Mnoge generacije pamte poznati motel na Drini kod mosta, gdje su postojali i gradska plaža, restorani, kafić na otvorenom, sportski tereni i drugi zabavno-rekreacioni sadržaji. Danas je ovaj nekada lijepo uređeni turističko-ugostiteljski kutak zarastao u korov i niko mu ne prilazi.

Nezvanično saznajemo da je zemljište i napušteni motel kupio Bratunčanin koji živi i radi u Francuskoj, s namjerom da obnovi i proširi ovaj prostor. Međutim, pojavio se imovinski spor koji je godinama na sudu.
Bez noćenja

Iako bratunačka opština ima idealne uvjete i pogodne prirodne ljepote za razvoj turizma, ova općina nema smještajnih kapaciteta, tako da se turisti ovdje kratko zadržavaju, a putnik namjernik nema gdje prenoćiti.

Opština Bratunac za rad Turističke organizacije godišnje izdvaja 80.000 maraka. Stalno je zaposlen jedan radnik i nekoliko sezonskih uposlenika.
Slaba promocija

Turistička organizacija nema internet-prezentaciju, brošuru ili neki drugi promotivni materijal. Istina, izdvaja značajna sredstva u nekoliko aktivnosti radi promocije turizma koje godinama ne daju značajne rezultate.

Vezane objave