Ebtsi2qxkaiwqd9

Policija je danas u Budvi bacila suzavac nakon što je građanima koji su opkolili stanicu policije izdato upozorenje da se raziđu. Predsednik opštine i više odbornika SNP i DF-a koji su bili uhapšeni pušteni su večeras, a u međuvremenu su počeli proteste u više gradova. Policija je proteste brutalno razbila i više osoba privela.

Šta se danas dešavalo u Budvi

Na slobodu su, nakon današnjeg privođenja, pušteni predsednik opštine Marko Carević i predsednik Skupštine opštine Krsto Radović, i odbornici DF-a Đorđije Vujović i Đorđe Pribilović, i odbornik SNP-a Krsto Rađenović.

TEРОР МИЛОВЕ ПОЛИЦИЈЕ У ПОДГОРИЦИ

TEРОР МИЛОВЕ ПОЛИЦИЈЕ У БУДВИПружамо подршку српској браћи да истрају у борби за своја основна права!

Publiée par Српска дигитална иницијатива sur Mercredi 24 juin 2020

Policija je ranije danas odbila okupljene ispred zgrade Opštine, kod koje je bio bačen suzavac.

su izgurali nekoliko kontejnera na ulice u čin protesta, blokirajući saobraćaj u pojedinim ulicama čak i svojim telima.

Prethodno je gađan jajima automobil u kome je prevožen lider Crnogorske u Budvi Vladimir Bulatović.

su pevali Bulatoviću ispred stanice policije: „Izađi mala“.

Sekretari opštinskih sekretarijata podneli su krivičnu prijavu Upravi policije protiv NN lica pripadnika neidentifikovanog obezbeđenja zbog zabrane ulaska na svoja radna u Opštini Budva.

Грађани протестују испред полиције у Подгорици Опширније на https://sptnkne.ws/CNjm

Грађани протестују испред полиције у ПодгорициОпширније на https://sptnkne.ws/CNjm

Publiée par Sputnik Србијa sur Mercredi 24 juin 2020

Potpredsednik Opštine Budva Marko Marković, sekretar Sekretarijata za zaštitu imovine Nikola Plamenac, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić – Jelušić, v.d. sekretarke Sekretarijata za privredu Slavica Maslovar, v.d. sekretara Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj i sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove Srđan Gregović podneli su krivičnu prijavu Upravi policije protiv NN lica, pripadnika neidentifikovanog obezbjeđenja, prenosi RTV Budva.

Kako između ostalog, u prijavi, oni su neovlašćeno boravili u prostorijama zgrade Opštine Budva i onemogućavali starešinama organa uprave Opštine Budva dolazak na svoja radna i sprečili svim zaposlenima u Opštini Budva dolazak na svoj radna i uz fizički kontakt ugrožavali im sigurnost i pravo na rad.

Испред ЦБ-а Бијело Поље, грађани се сваког трена окупљају.

Publiée par INFO – 050 sur Mercredi 24 juin 2020

Prethodno je na službenom ulazu u zgradu Opštine Budva došlo do tenzija. Policija je primenila silu i jedan mladić je povređen. To je izazvalo revolt okupljenih koji su uzvikivali „nećemo mafiju“.

Službenici privatnog obezbeđenja su izgurali su iz zgrade Opštine Budva predsednika Opštine Marka Carevića.

Vezane objave