Moje dijete i tvoje će da pogine ako krenete dalje da radite to što da radite. Ućemo u rat, a rat će zapaliti sve. I tebe i mene. Skinite to – vikao je večeras tokom protesta ispred policijske stanice u Budvi, građanin Branko Vujičić pozivajući policajce, koji su stajali u kordonu, da skinuo uniformu.

Dok su okupljeni skandirali “Milo, lopove”, on je pozvao kamermana da ispriča svoju priču.

– Ja sam Branko Vujičić i invalid sam onog tamo rata. Tamo, na dubrovačko ratište, poslao me je Milo Đukanović, Filip Vujanović i ostali. Ostao sam bez oka tamo. Ti si mlad, ne dozvoli da gineš. Nemam oko, imam geler u glavi. Moje dijete i tvoje će da pogine ako krenete dalje da radite to što da radite. Ućemo u rat, a rat će zapaliti sve. I tebe i mene. Skinite to. Zapamti, moraju da znaju, nisu bili u ratu, a granata, metak, bomba ne bira koga će da ubije. Ne dajte se – rekao je Vujičić čiji su govor aplauzom ispratili okupljeni.

On je dodao da 30 godina “ne spava” i još jednom poručio organima reda da se povuku.

– Sanjam mrtve ljude. ‘Alo, 30 godina me proganjaju mrtvaci sa dubrovačkog ratišta. Drug mi je poginuo. Nemojte to ljudi da radite za pare – rekao je on.

Podsjećanja radi, jutros su uhapšeni gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik lokalnog parlamenta Krsto Radović, a popodne su pušteni na slobodu. Privedene su ukupno 23 osobe, objavila je kasnije crnogorska policija, prenosi Blic.