Rajko Bulajić je odustao od pozicije direktora Šumskog gazdinstva “Romanija“ iz Sokoca. Zbog toga je sokolački SNSD odustao od kontraprotesta, koji je trebao da bude odgovor na najavljeni protest drvoprerađivača, protiv imenovanja Bulajića.

OO SNSD Sokolac dogovorio se sa Rajkom Bulajićem da na mjesto vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva bude imenovan Jovan Golijan. U saopštenju lokalnog SNSD-a piše da je Bulajić odustao od direktorske Bulajući odustao od fotelje, drvoprefotelje iz političkih razloga, optužujući SDS da stoji iza cijele priče.

“Gospodin Bulajić je da se povlači kako ovi protesti ne bi uznemiravali građane Sokoca i širu javnost, te u potpunosti podržava rad OO SNSD Sokolac i imenovanje Jovana Golijana na mjesto v. d. direktora ŠG Romanija Sokolac”, poručili su iz sokolačkog SNSD-a.

Bulajićev potez dobio je jednoglasnu podršku svih odbornika SNSD-a u Sokocu i opštinskog odbora. Oni nezadovoljni, kako nezvanično saznaje, otišli su na razgovor kod Milorada Dodika, i to sa delegacijom drvoprerađivača, koji ni poslije povlačenja Rajka Bulajića ne odustaju od protesta.

“Biće protesta, bez obzira, iako smo mi sad dobili poziv Vlade RS da dođemo na pregovore i poslali smo predstavnike organizacionog odbora na pregovore u Banjaluku. Bez obzira na ishod, bilo bi nam drago da budu pozitivni dogovori, ali protesti će biti, da se znaju razlozi zbog čega smo na tom protestu i što smo se odlučili na taj protest”, kaže Brane Vitomir, predsjednik Saveza drvoprerađivača istočne regije.

A ovoga puta drvoprerađivači su se odlučili na protest zbog nedostataka sirovine, koja se izvozi, kako kažu, na njihovu štetu. Nikakve zaključke, tvrde, nisu poslali u Banjaluku, ali će sutra na protestu imati šta da kažu svim drvoprerađivačima, od Zvornika do Foče, koji su najavili dolazak.

Od opštinske niko nije tražio odobrenje za okupljanje. SDS odbacuje bilo kakve spekulacije sa učešćem u organizaciji protesta. Prvi čovjek opštine da je bezbjednost građana na prvom mjestu.

“Ja sam upozorio, jednim saopštenjem koje sam izdao i proslijedio ga na adrese pravosuđu, kao i prema ministarstvima i Vladi RS, da se niko ne smije igrati vatrom na Sokocu, te da se mora sjesti i razgovarati, a ovo pitanje u demokratskoj atmosferi riješiti”, je Milovan Bjelica, načelnik opštine Sokolac.

A da su priče o protestima digle sve na noge, potvrđuje i činjenica da su, uprkos neradnom danu, komandiri Policijske uprave Istočno Sarajevo u Sokocu, kako bi analizirali cijelu bezbjednosnu situaciju. Iako je kontraprotest otkazan, ne žele da prepuste ništa slučaju.

Drvoprerađivači su promijenili lokaciju okupljanja. Umjesto Šumskog gazdinstva, odlučili su da se sutra u pet minuta do 12 sati okupe ispred sportske dvorane u Sokocu. Cijeli skup obezbjeđivaće policija.

Vezane objave