U stravičnoj nesreći koja se dogodila u petak uveče, u 23.15 časova, na Ibarskoj magistrali, između Mojsinja i Konjevića, poginuli su: Milija Paunović (21), njegov rođeni brat Petar Paunović (24), obojica iz Bumbarevog brda, Bojan Lazović (24) iz Bresnice i Ivana Joković (33) iz istog sela. Na njih i još dve putnice, koji su se vozili “audijem 80”, a za čijim volanom je bio Petar, naleteo je pri ogromnoj brzini Nenad Jeftović (39) iz Mojsinja, koji je upravljao “škodom” i direktno se sudario sa njima. Nakon udesa, vađenjem krvi iz vene utvrđeno je da je Jeftović bio u teškom alkoholisanom stanju.

Sudar se dogodio nakon što je Petar svojim “audijem 80” otišao po brata Miliju, koji je bio završio drugu smenu u firmi za preradu papira “Kamelija”, koja se nalazi na samoj magistrali. Pored brata, sa je povezao i njegovog kolegu Bojana, koleginicu Ivanu, kao i još dve koleginice – Jelisavetu Stanojević (28) i Gordanu Simić (36), koje su u sudaru zadobile teške povrede. Vozili su se ka Mrčajevcima, kada ih je udarila “škoda” iz suprotnog pravca. Detalje nesreće saopštila je Policijska uprava u Čačku:Do sudara je došlo kada je vozač “škode”, čačanskih registarskih oznaka, usled neprilagođene brzine kretanja, sustigao i udario u “jugo” koji se kretao ispred njega, u istom smeru. Nakon toga, vozač “škode” je prešao u levu kolovoznu traku i direktno se sudario sa “audijem”, kragujevačkih registarskih oznaka koji je išao iz suprotnog smera. Od siline udara “audi” je sleteo u kanal, dok se “škoda” okrenula na kolovozu i udarila u “juga”, koji je sleteo van puta i udario u metalnu ogradu – navodi se u saopštenju.

Od siline udara i teških povreda na mestu nesreće su izdahnuli Milija i Bojan, dok je ekipa Hitne pomoći povređenog Petra, Ivanu, kao i ostale dve saputnice prevezla u Urgentni centar. Nažalost, posle pokušaja reanimacije, Petar i Ivana su preminuli.- Jelisaveta Stanojević ima prelom lopatice, desne podlaktice, obostrani prelom butne kosti i prelom potkolenice odnosno povrede koštanog i zglobnog sistema i dalje je na posmatranju, budna, komunikativna, opservacija trbuha je u toku. Druga povređena pacijentkinja, Gordana Simić primljena je sa povredama kostiju lica, ozbiljnim nagnječenjima grudnog koša, trbuha, karlice i ramena. Takođe svesna i na opservaciji – rekla je dr Biljana Mandić iz čačanske bolnice.
UKLETO
Na gotovo istom mestu pre nedelju dana nastradala je Dragana Obradović, medicinska sestra. Ona je poginula sedeći u automobilu pokraj puta kada je na nju naleteo autobus.

Na mesto saobraćajke odmah su stigle i policijske ekipe, a uviđaj je obavila zamenik osnovnog javnog tužioca u Čačku u prisustvu policijskih službenika SPI Čačak i veštaka saobraćajne struke. Po nalogu tužioca, Jeftoviću je određena mera zadržavanja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Prema nezvaničnim informacijama, nakon pregleda u čačanskoj bolnici, Jeftoviću je izvađena krv, a rezultati su pokazali da je imao više od jednog promila alkohola.

Nenad je ceo dan bekrijao po varošici. Bio je vidno pijan – ispričali su nam meštani Mojsinja, koji su u petak videli Nenada u kafana u kraju i svedoče da je pio pivo.

U kući Paunovića danas je vladala jeziva tišina, koju su presecali kuknjava i teški uzdasi njihovih roditelja, rođaka, prijatelja, kolega i komšija. Otac Nebojša i majka Snežana izgubili su sve što su imali, oba sina u istom trenu. Sada su ostali sami.

– Ubio nam je decu. Nekakva pijana budala… Šta sada da radimo… Ne znam, ne znam – ponavljao je Milijin i Petrov otac, dok majka Snežana nije izlazila iz porodične kuće u Bumbarevom Brdu.

Rođaci nam kažu da od trenutka kada je saznala za nesreću pegla njihove stvari u kome će ih ispratiti na večni počinak. I to radi satima…

– Petar je kao i obično otišao po brata. Posle nekog vremena, kada sam video da ih nema, počeo sam da ih obojicu zovem na mobilni. Niko mi se nije javljao. Okrenuo sam milion puta. A onda sam, oko pola dva po ponoći, seo na bicikl i krenuo ka Mrčajevcima – kazao nam je otac Nebojiša kroz plač. – Usput sam sreo Bojanove roditelje. Oni su iz Bresnice. Zajedno smo otišli do mesta nesreće… Tamo…

Nije mogao više ni jednu da izusti Nebojša. Hvatao se za glavu i jaukao. Posle nekog vremena je nastavio.

– Zatekao sam u smrskanom “audiju” beživotno telo svog starijeg sina. Motor od kola bio je na prednjem sedištu, koliki je to udarac bio. Rekli su mi da su Miliju dovezli u bolnicu. Nadao sam se da će na bar on preživeti. A onda je usledio još jedan šok. I Milija je… I Milija je… Mrtav… – jedva je smogao snage da nam ispriča svoju tragediju Nebojiša.

Petrov i Milijin ujak Dušan Cvetić skrhan bolom i tugom danas nam je kazao da su obojica bili vredni momci. Znali su samo da rade, kao i jadan im otac. Milija je nedavno počeo da radi u “Kameliji”, a Petar je radio u industriji mesa u Tavniku, kao mesar, nasledivši oca u tom poslu. Eh, kakvi su to momci bili… Ma ni mrava nikad nisu zgazili… Kakva ih ovo sudbina zadesi… Šta će sada ovi mučenici bez dece – rekao nam je Dušan. – Pre desetak dana proslavili smo Milijin rođendan, a 12. jula trebalo je da slavimo i Petrov… Sada ćemo biti zavijeni u crno…

I porodica Lazović iz Bresnice izgubila je sina jedinca – Bojana, dok je Ivana iza sebe ostavila dvoje maloletne dece.Vlasnik “Kamelije” Milovan Stevanović kazao je da je čitav kolektiv potresen tragičnom vešću i da su stradali bili izuzetni ljudi i radnici. Isto tvrde koleginice pokojnog Petra u Tavniku.

TEŠKO ALI STABILNO

DVE žene, koje su teško povređene u saobraćajnoj nesreći kod Čačka, primljene su na odeljenje intenzivne nege u čačansku bolnicu, svesne su i komunikativne, rekla je doktorka Biljana Mandić.

– Jelisaveta Stanojević (28) ima prelom lopatice, desne podlaktice, obostrani prelom butne kosti i prelom potkolenice, odnosno povrede koštanog i zglobnog sistema. I dalje je na posmatranju, budna, komunikativna, opservacija trbuha je u toku – rekla je dr Mandić.

Druga povređena pacijentkinja je Gordana Simić (36).

– Ona je primljena sa sumnjivim povredama kostiju lica, ozbiljnim nagnječenjima grudnog koša, trbuha, karlice i ramena. Takođe je svesna i na opservaciji – kaže Mandićeva.

Obe su radnice preduzeća za preradu papira “Kamelija” u Donjoj Trepči.

DAN ŽALOSTI

ČAČAK – Zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo cetvoro sugrađana, gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, proglasio je ponedeljak, 18. jun 2018. godine, Danom žalosti na teritoriji grada Čačka.

Vezane objave