Nadimanje stomaka nastaje usled nezdravih navika, loše ishrane, oboljenja ili nedostatka fizičke aktivnosti, a sigurno ste bar jednom u životu imali ovu tegobu, piše Lovesensa.

više vrsta prirodnih lekova za regulisanje nadutosti stomaka, a naročito se preporučuje promena režima ishrane. Jedan od najefikasnijih i najlakših načina da smanjite ove tegobe jeste da svakog popijete čaj od nane (pepermint). pokazuju da čaj od nane zbog ulja mentola pomaže da se oslobodite grčeva u mišićima i smanjuje nadutost. Nana opušta mišiće i iz creva se oslobađa vazduh koji je bio zarobljen u stomaku i koji je stvarao bol.

Najbolji čaj od nane protiv nadimanja spremićete tako što u jednu šolju proključale vode sipate kašičicu suvih listova nane. Takođe, kod problema sa nadimanjem preporučuje se spanać jer je bogat magnezijumom. Unos magnezijuma pomaže da se oslobodite viška tečnosti i vazduha iz tela i na taj sprečava proces nadimanja. Svakog popijte šoljicu čaja od nane – neka to postane vaša zdrava rutina!

Vezane objave