Nijedna nevolja, čini se, nije zaobišla staricu Rahimu Hurić iz zaseoka Avlija kod Čajniča, koja se već godinama bori za opstanak na jedva obnovljenom topraku.
Nadut trbuh

Samohrana majka, oboljela žena koja ne može u gradu izdržati ni dana, pokušava preživjeti od stočarstva i nadoknade za tuđu njegu, ali kroz godine napornog rada svoj danak uzimale su poplave iz kojih je spašavala stoku, grad koji je uništavao ljetinu, njeno stado ovaca prije pet uništila je bolest plavi jezik, a prije dana ostala je i bez posljednje krave.

– Išla sam doktoru, kada sam se vratila, još izdaleka sam vidjela da nije dobro, trbuh joj je bio nadut, sva se ukrutila, a tele kraj nje leži. Platila sam je 3.000 maraka, a sada nemam kapi mlijeka i ne znam kako tele od 25 dana da othranim. Godinama me prate nekakvi belaji pa ne znam više šta da radim – kaže Rahima Hurić.

Svi smo neke kućice pravili

– Svi kažu da je krava uginula od ujeda zmije. Znači, bori se, ali nikako ne ide. Nas, djece, ima, mašala, četvero, ali svako se o svom jadu zabavio. Svi smo neke kućice pravili, kreditno zaduženi do vrata. Pomognemo koliko možemo, ali to nije dovoljno – kaže Ramiz Hurić.

Vezane objave