Screenshot 2019 10 06 Druga Liga Rs – Istok Rezultati
sportdc.net/

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izveli su akciju kodnog naziva „Vektor“ usmjerene na razbijanje grupe koja se bavila prevarama na društvenim mrežama, a koje se odnose na rezultate navodno namještenih sportskih takmičenja. Tom prilikom privedeni su Aleksandar Klisura i Milan Tošić, obojica iz Čajniča.

Iz MUP-a RS saopštili su da su, prema naredbi Osnovnog suda , pretresli četiri lokacije u Čajniču. Oduzeto je više mobitela, dva računara, više prenosnih memorija, 6.000 KM, uplatnice, isplatnice i evidencije koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim dijelima.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinje lica lišena slobode su puštena na slobodu, dok će Tužilaštvu biti podnesen izvještaj protiv njih o izvršenim krivičnim djelima iznuda, prevara i pranje .

Materijalna šteta koja je pričinjena prevarama prcijenjuje se na više desetina hiljada KM. Oštećene osobe su iz Laktaša, Čelinca, Banja Luke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i drugih evropskih zemalja.

Avaz

Related posts