Koronavirus nije umanjio ponudu turistima u Višegradu, a Turistička organizacija je uz podršku opštine obezbijedila poklon vaučere kako bi na ovaj privukli više gostiju.U Višegradu je počela promotivna turistička kampanja „Čekamo vas u Višegradu“, u okviru koje će biti podijeljeni poklon-vaučeri za boravak u ovoj opštini.

OLIVERA TODOROVIĆ, direktor Turističke organizacije Višegrad

“Želimo da iskoristimo digitalne promotivne alate i na taj način da pokažemo turistima iz regiona i da mogu da dođu u Višegrad, da provedu u Višegradu, jer je to destinacija gdje će najraznovrsnije turističke sadržaje”

U kampanji učestvuju „Višegrad“, „Vilina vlas“ i „“, a akciji su se pridružili i vlasnici turističkih brodića, zip-lajn, SUO-daske, i organizatori vožnje turističkim vozom.

DUŠANA BUKVIĆ, direktor Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“

“Promotivna kampanja Čekamo vas u Višegradu je odlična prilika da još jedan broj turista privučemo u našu regiju i mi smo podržali tu ideju i dali naše objekte kao nagradni poklon, a time želimo dati na znanje da imamo
šta ponuditi i da će svi koji dođu, očekujemo da se vrate i dovedu nove goste. “

Opština Višegrad obezbijedila je sredstva za turiste u vidu vaučera, koje će gosti koji budu izabrani žrijebanjem moći da koriste u lokalnim ugostiteljskim objektima.

MLADEN ĐUREVIĆ, načelnik Opštine Višegrad

„To je mali vid podrške našim ugostiteljskim objektima, Turističkoj organizaciji, a i hotelima“

Biser banjskog turizma je Višegradska banja, a nezaobilazne atrakcije su Most Mehmed-paše Sokolovića, vožnja brodićima, kajacima i SUP daskama na rijeci Drini. Nezaobilazna je gradska tura do Andrićgrada, a tu su i turistički vozić, bir-bajk, a za one malo hrabrije Višegrad nudi i zip-lajn preko Drine.

Related posts