Booking.com

U Skupštinskoj Sali Doma kulture „Filip Višnjić“ u Čajniču, danas je organizovano uručenje uvjerenja o dodjeli mandata za odbornike novog saziva Skupštine opštine Čajniče koji su izabrani na nedavno završenim lokalnim izborima.
Na samom početku uručivanja čestitajući svim odbornicima osvojene mandate obratio se stari-novi načelnik opštine, Goran Karadžić, koji je na ceremoniji u Sarajevu, 8. novembra ove godine takođe dobio uvjerenje o dodjeli mandata načelnika opštine.
“Nakon preuzimanja Certifikata od strane Centralne izbopne komisije zvanično sam postao načelnik opštine Čajniče i u skladu s tim danas obavljam ovu dužnosti. Nakon primopredaje svu pažnju usmjerićemo na konstitutivnu sjednicu Skupštine opštine koja bi trebala biti održana do kraja novembra i vjerujem da ćemo uskoro u potpunosti formirati zakonodavnu i izvršnu vlast”, istakao je načelnik Karadžić.
Prema njegovim riječima skupštinsku većinu, kako sada stvari stoje, sačinjavaće one stranke sa kojima je ranije potpisana koalicija, ali i nekoliko odbornika iz drugih političkih stranka.
On je rekao da će nakon formiranja skupštine biti određen pravac djelovanja buduće vlasti, ali će naglasak biti stavljen na unapređenje političkih i ekonomskih prilika.
„Naglasak moramo staviti na razvoj infrastrukture i privlačenje investitora, kao i na projekte koji će omogućiti ekonomski zamah našoj lokalnoj zajednici”, istakao je Karadžić.
Današnjoj ceremoniji je prisustvovalo 13 odbornika, stim što su dva odbornika bila odsutna iz opravdanih razloga.
Čestitke na osvojenim mandatima im je uputio i sekretar Skupštine opštine, Miroslav Djurdjević, koji im je rekao da su dužni da u roku od sedam popune i potpišu potvrdu da su preuzeli uvjerenja i daju izjavu da li prihvataju odbornički mandat, dok će naknadno svaki od njih morati dostaviti Centralnoj izbornoj komisiji izjavu o imovinskom stanju, kako njih samih, tako i članova domaćinstva.
Odmah potom izabranim odbornicima Uvjerenja je uručio sekretar Skupštine, koji im je poželio uspješan rad u zakonodavnoj vlasti.
Djurdjević im je takođe dodjelio po jedan primjerak Statuta opštine Čajniče, Poslovnika o radu Skupštine opštine i Etički kodeks za izabrane zvaničnike opštine Čajniče, što će posebno biti korisno za osam odbornika koji prvi put ulaze u skupštinske klupe.
Najmlađi među izabranim odbornicima je 24-ogodišnji Nedeljko Pribilović, diplomirani inžinjer elektrotehnike, koji kaže da je ponosan što su mladi ljudi dobili povjerenje građana čajničke opštine.
“Imamo obavezu da opravdamo ukazano povjerenje i daćemo sve od sebe da poboljšamo položaj mladih u našoj lokalnoj sredini“- rekao je Pribilović
Odbornik SNS, Ilija Dačević kome će ovo biti drugi mandat, rekao je da će ova partija podržati sve odluke koji će donijeti bolje građanima ove opštine.
“Kao dio zakonodavne u opštini Čajniče donosićemo odluke koje budu u interesu građana, ocjenjivajući važnim ono što može donijeti dobro našoj lokalnoj zajednici“- naglasio je Dačević
U novom skupštinskom sazivu naći će se sledeći odbornici :
– SDS: Dragan Skoko, Nedjo Mašić, Bojan Tanasković, Željko Papić.
– PDP: Vukašin Katana
– SRS – Srpska u sigurne ruke : Goran Obradović
– SRS Republike Srpske : Milan Milkanović.
– SNS : Ilija Dačević.
– Stranka za BiH: Izet Alihodžić.
– SNSD: Pavelina Tupeša i Srdjan Janjić.
– SP RS : Nedeljko Pribilović i Jelena Lončar.
– DNS : Srdjan Tanasković i Milan Tupeša.
Nakon uručewa uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim odbornicima, otpočinju pripreme za zakazivanje konstitutivne sjednice Skupštine opštine Čajniče.

Vezane objave