873x400

Centralna izborna komisija je na 63. (hitnoj) sjednici održanoj danas donijela Odluku o zaključivanju i potvrđivanju Centralnog biračkog spiska za Lokalne izbore 2020. godine i objavljivanju broja birača za svaku osnovnu izbornu jedinicu sa stanjem na dan 1.10.2020. godine prema kojoj se u Centralnom biračkom spisku nalazi ukupno 3.283.194 birača.

U skladu sa članom 15.10 Izbornog zakona broj birača za svaku osnovnu izbornu jedinicu je osnov za određivanje maksimalnog iznosa sredstava koji politički subjekt može potrošiti za finansiranje izborne kampanje.

Broj birača po kategorijama, odnosno opcijama glasanja će biti naknadno utvrđen i objavljen nakon što budu rješene sve pristigle žalbe na odluke koje se odnose na registraciju birača za glasanje izvan .

Centralna izborna komisija je donijela i Odluku o dopuni Odluke o određivanju biračkih mjesta za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine prema kojoj će se organizirati glasanje i u Počasnom konzulatu u Gracu (Republika Austrija).

Naprijed navedene odluke će javnosti biti dostupne na web stranici Centralne izborne komisije , www.izbori.ba .

Vezane objave