Booking.com

Na području CJB Istočno policijski službenici su na svim staničnim područjima na adekvatan način obilježili Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti (15.11. do 15.12.2016. godine).
U okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici Stanice javne bezbjednosti danas su na Trgu kralja Petra u Foči vršili podjelu promotivnog materijala (letka) pod nazivom „Zavisnik“, te građanima ukazivali na neophodnost poznavanja i uočavanja simptoma koji se kod mladih javljaju prilikom konzumiranja neke od opojnih droga. Letak je edukativnog karaktera i sadrži osnovne upute o najčešće korištenim drogama, o simptomima koji ukazuju na konzumiranje droga, njihovoj štetnosti, kao i savjete roditeljima kako da reaguju kada se susretnu sa pojavom konzumiranja droga kod mladih.
Osim preventivnih aktivnosti koje CJB Istočno preduzima u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici tokom cijele školske godine organizuju edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama na teme iz oblasti zloupotrebe droga, kako bi kod mladih podigli svijest o opasnosti i štetnosti njihove upotrebe.

U periodu januar – novembar 2016. godine, CJB Istočno registrovao je 12 krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama, te podnio 11 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 18 lica.
Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga podneseno je 15 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. U navedenom periodu pronađeno je i oduzeto 78,3 grama heroina, 1,813 grama marihuane, 23,06 grama spida, te 13 stabljika i 70 sjemenki indijske konoplje.

Vezane objave