Policija Crna Gora

će od ponedjeljka dozvoliti ulazak u zemlju građanima 26 zemalja, ali ne i za građane .Nacionalno koordinaciono tijelo Crne Gore odlučilo je da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje od 1. juna dozvoli ulazak u Crnu Goru građanima iz 26 zemalja, i to bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva KOVID-19 manja od 25 na 100.000 stanovnika u iz koje stranac dolazi, prenijele su Novosti.

Od ove odluke izuzeta je Srbija, ali nisu Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, tzv. Kosovo, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, , Bugarska, Izrael, Sjeverna Makedonija, Irska, Češka, Finska i Estonija.

Na prijedlog Instituta za javno zdravlje NKT je odlučilo da od sutra svim vrstama okupljanja, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, na javnim mjestima, uključujući i svadbena veselja, sahrane, kao i na sportskim takmičenjima može da prisustvuje do 200 uz obavezno poštovanje mjera fizičke distance od najmanje dva metra.

Na sportskim takmičenjima obavezna je dezinfekcija rekvizita za treninge, takmičenja i turnire i predmeta koje sportisti koriste.

Dozvoljen je rad diskoteka, barova i noćnih klubova, barova kao i dječjih igraonica u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje kao i rad bioskopa, pozorišta i dječjih vrtića.

Related posts