Grupa od oko 50 Trebinjaca, uglavnom mlađih, koji su sinoć autobusom krenuli na koncert u Herceg Novi, čekala je na crnogorskoj granici dva i po sata da uđe u ovu državu, jer su pripadnici policije dobili „dojavu da komšije ne smeju da puste“ u grad ispod Orjena.Na graničnom prelazu „Sitnica“, na kome niko od graničnih policajaca nije želeo da im pregleda dokumenta, ubrzo su stigli pripadnici specijalne policije, koji su pretresli putnike i autobus. Utvrdili su – u autobusu i među putnicima nema ničeg sumnjivog.

Od muškaraca su tražili na uvid po 50 evra, a zatim im naredili da skidaju majice i obuću kako bi se dodatno uverili da ne nose ništa sumnjivo.

Trebinjci su nakon toga napokon prešli granicu. I kad su taman pomislili da su završili sa crnogorskom policijom, samo jedan kilometar posle na crnogorskoj teritoriji, ponovo su ih legitimisali specijalci oko 45 minuta, pa im je do Herceg Novog trebalo više od tri sata.Ni nakon ovog legitimisanja, specijalci nisu pronašli ništa sumnjivo.

U Herceg Novi, na autobusko stajalište, trebinjski autobus stigao je oko 23.00 sata, ali je koncert poznatog pevača već bio završen. Međutim, crnogorski specijalci nisu popuštali, pa su Trebinjce opkolili i u samom gradu.

Tvrdili su da imaju dojavu da su u Herceg Novi došli da izazovu nerede, poručivši im da će ih pratiti na svakom koraku u ovom, nekada mirnom mestu.

„Specijalci su nam rekli da su iz Budve i da im je naređeno da nas prate“, je jedan od putnika.
Specijalci, naoružani do „zuba“, tek nakon što su Trebinjci ušli u autobus da bi se vratili kući, počeli su da shvataju da od nereda nema ništa i da je stvarni cilj bio samo da prisustvuju koncertu.

(Trebinjelive)

Vezane objave