Fb Img 1612093242149
Fb Img 1612093242149

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je narodni poslanik Aleksandar Furulija, koji je preminuo od posljedica virusa korona, bio primjer korektnog čovjeka i partnera, čovjek za poštovanje.
Čubrilović je istakao da je Furulija bio prvi narodni poslanik koji je postao žrtva virusa korona, što pokazuje kakva je opasnost od epidemije i da nema opuštanja u poštivanju propisanih mjera.

“On se hrabro borio, ali je virus pobijedio, uprkos uloženim naporima ljekara u Foči i Banjaluci”, rekao je Čubrilović na komemorativnoj sjednici u prostorijama Narodne skupštine organizovane povodom Furulijine smrti.

Čubrilović je istakao da je Furulija kao narodni poslanik birao riječi u ophođenju i nikog nije omalovažavao, znao je svoja poslanička prava i obaveze i za riječ se javljao samo kada je na dnevnom redu bila tema o kojoj je imao šta da kaže.

“Bio je poslanik za poštovanje. Njegovim odlaskom na gubitku su svi, a najviše njegova porodica”, istakao je Čubrilović.

Predsjednik NDP-a i narodni poslanik Dragan Čavić govorio je o Furulijinom životnom putu, navodeći da je za narodnog poslanika izabran 2018. godine, a u NDP-u je bio od osnivanja i bio je član Predsjedništva.

On je dodao da je Furulija bio i odbornik u Skupštini opštine Višegrad, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, uspješan ljekar, sporti radnik koji je do uspjeha uvijek dolazio poštenim radom.

Aleksandar Furulija preminuo je u nedjelju, 31. januara, u 59. godini od posljedica virusa korona.

Furulija će sutra biri sahranjen u Višegradu.
Agencija