Booking.com

– Dobar dan svijete. Tu je i maska da bude sve po protokolu, a kod nas je najvažnije da je sve po protokolu, a kako se ljudi osjećaju i kako žive to uopšte nije važno. I to je vjerovatno po nečijem protokolu!Ovo je u video obraćanju kazala Vanja Subašić, viša medicinska sestra, koja naglašava da će se uvijek boriti za pravdu pa makar, kako je navela, sutra dobila otkaz.

Navodi da je ogorčena i ljuta na kliniku i rukovodstvo, koje je, kako je navela, “dno dna”.

“Ovdje 30 i goreg rukovodstva nije bilo… Ovo je dno dna”, kazala je ona. Dodaje da joj kolegica leži na klinici i da je teški onkološki pacijent…

“Ona je u teškom stanju jer nema lijekova…Dobila sam spisak lijekova koje moram da nabavim – ja ili njena porodica koji koštaju preko 300 maraka i to samo za dan dva…”, navela je ona i dodala da za ležanje u bolnici teški pacijenti moraju po par hiljada maraka kako bi nabavili lijekove koji su im potrebni za liječenje.

“Ovo je strašno, kako žena da se oporavi. Žena je u teškom stanju a mora da razmišlja kako nabaviti lijekove…Kažu – refundiraće!… Ovo je strašno, neću ružno da se izražavam, ali ovo rukovodstvo i ovaj sistem ne zaslužuju lijepe riječi. Da je moje dijete u pitanju ja bi nekog odrobijala”, kazala je Vanja Subašić, ogorčena medicinska sestra zaposlena u UKC Republike Srpske.

Više u video obraćanju:

(BN)

Vezane objave