Sunčan početak nove radne sedmice.

Danas će, prema najavama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Hercegovini veći dio dana biti sunčano. U Bosni sunčanije prije podne, ali će u jutarnjim satima biti dosta niske naoblake po kotlinama. U drugoj polovini dana prognozira se razvoj konvektivne oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Sutra u Bosni i Hercegovini će prevladavati sunčano s umjerenom naoblakom. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena. U srijedu prije podne pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti dosta niske naoblake. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29, na jugu zemlje do 31 stepen.

U četvrtak više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stepeni.